Recept na hamburger
V jedné ze statistik, které ve vzácných chvílích volna vyhledávám, jsem se dočetl, že se v Americe zkonzumuje během jedné vteřiny 450 hamburgerů. To za den činí neuvěřitelných 38 880 000 hamburgerů.Nikde se ovšem nepíše, jakých hamburgerů. Podle některých zdrojů se dokonce v každé restauraci připravuje jinak a z jiných ingrediencí. Ale většina Američanů se shodne že pravý hamburger je tak asi 100 až 200 gramů mletého hovězího masa grilováného nad plamenem, a houska do které se grilované maso vloží, a přidá se na to příloha. Houska může být trošku ogrilovaná.
Řetězce Mc Donald nebo Burger King neustále přicházejí s novými typy hamburgerů a tak je možné alespoň částečně stravu obměňovat. Obávám se ale, že člověk nakonec stejně upadne do jakéhosi stereotypu a nakonec skončí u jednoho, maximálně dvou druhů. A v tom případě se už nedá mluvit o zdravé výživě.
A jeden recept na hamburger
Hamburger, jak jej dělá Robi
4 porce
- 4 housky na hamburgery posypané sezamovým semínkem
- 50 dkg mletého hovězího masa
- 25 dkg uzeného sýra
- 1 celá červená cibule
- 4 sterilované okurky
- 1 vajíčko
- kečup
- hořčice
- sůl
- pepř
Housky rozkrojíme a vnitřní strany obou polovin opečeme. Na každý karbanátek položíme plátek sýra a počkáme, až se po mase rozteče. Potom karbanátky vkládáme do housek a obložíme je kolečky červené cibule, okurkami, kečupem a hořčicí.
K tomuto jídlu si můžeme udělat malinový koktejl.
Zdroj: TV Paprika Omeleta http://tvpaprika.hu/cs/node/3864ho
Komentáře
Okomentovat